HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Azt hiszem, Götzinger képviselőtársam nagyon helyesen mondta, hogy természetesen mindenfajta garancia csak korlátozott lehet, és ha Kis Gyula József ezt észrevette a felszólalásban, akkor ezt helyesen tette. Nyilvánvaló, pontosan arról van szó, garancia lehet arra is - ahogy a nyugdíjreform garanciát vállal arra -, hogy a már nyugdíjban levőknek a helyzete semmiképpen sem romlik, a következő évben - mint tudjuk - egyébként javulni is fog a nyugdíjemelés miatt.
Garanciát vállalhat arra, hogy a 47 évnél idősebbek lényegében ugyanúgy kapják az új rendszer szerint is a nyugdíjukat, mintha nyugdíjreformra nem került volna sor. Garancia van arra, hogy a 47 év alattiak, akik már dolgozhatnak, választhatnak a két rendszer között, és akármit választanak, nagyon nagy arányban, 90 vagy 93 százalék arányban mindenképpen garantált a nyugdíjuk, és így a kockázati elem lényegesen kisebb. Mindenben van kockázati elem, akkor is, ha veszünk egy öröklakást olyan helyen, amelynek később leértékelődik a forgalmi értéke, vagy ha életbiztosítás kötünk. Az életünk kockázatról szól. Ez a törvény egy szűk körben teszi lehetővé a kockázatot, és garanciát vállal arra, hogy a magánnyugdíjpénztárak ne költhessék el úgy a pénzüket, mint amit éppen Kis Gyula József helyesen említett néhány héttel ezelőtt, a bizonyos Maxwell-féle magánnyugdíjpénztárt. Ilyen garanciák vannak ebben a törvényben.
Olyan garanciát természetesen nem tud vállalni a jelenlegi Országgyűlés, a jelenlegi MSZP-SZDSZ többség, hogy 2010-ben Magyarországon pontosan milyen reálértékben tudunk nyugdíjat fizetni, fizetéseket adni. Az ugyanis, hogy 2020-ban Magyarország gazdag ország lesz vagy nem, nem ezen a cikluson múlik; részben rajtunk is múlik, de alapvetően és döntően a magyar nemzeten múlik. Ilyen értelemben tehát az, hogy Magyarországon a nyugdíjasok hogyan fognak élni 2020-ban, az rajtunk is múlik, de azért sajnos egyre inkább az utánunk következő nemzedéken - már legalábbis ahogy saját korosztályomat elnézem.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť