KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnöknő. Tisztelt Ház! Csak a félreértések elkerülése végett, úgy érzem, Ungár Klárának nem sikerült jól interpretálnia a Fidesznek a nyugdíjreformról kifejtett álláspontját. A mi álláspontunk semmiképpen sem az volt, hogy nem kell reform. Ellenkezőleg: azt mondtuk, hogy kell reform. Annál is inkább, mivel '91-ben megszavazott ez a parlament egy olyan országgyűlési határozatot, amely kimondta a nyugdíjreform szükségességét. Mind a hat párt megszavazta ezt a reformot, Ungár Klára épp úgy, mint mondjuk jómagam. Miután ennek ellenkezőjét még nem fejtettük ki, ezért azt gondolom, leszögezhetjük, szükség van nyugdíjreformra, ebben megegyeznek az álláspontok.
Az már viszont nagy kérdés, hogy milyen nyugdíjreformra van szükség. Ezzel kapcsolatban próbáltuk kifejteni a véleményünket. Úgy ítéltük meg, hogy a kötelező tőkefedezeti rendszer bevezetése ebben a formában túlzó kockázatokkal jár, úgy ítéltük meg, hogy ennek a bevezetése egy sor olyan egyéb kormányzati lépést igényelne, amelyet viszont nem láttunk meghozni, holott részben már el is mentek ezek a hajók, amikben lépni kellett volna.
Ennek kapcsán azt állítjuk, hogy a kormányzat vagy nem gondolta át kellőképpen, hogy ennek a kötelező tőkefedezeti rendszernek a bevezetése például tőkepiaci oldalon, intézményi struktúrákban stb. stb. milyen lépéseket követel, vagy nem gondolja saját maga sem komolyan ezt a dolgot, csak most előadja ezt, miközben a többi lépés, ami hitelesítené ezt a reformot, hiányzik, ami növelné a stabilitását ennek a lehetséges elképzelésnek.
Mindenképpen azt kell mondanom, hogy nem egyenlő az, hogy van ez a nyugdíjreform, amit most a kormány előterjesztett, és ezzel szemben van mindenki más, aki viszont mást mond, az nem akar nyugdíjreformot. Nem ilyen fekete-fehér a világ, mi is szeretnénk nyugdíjreformot, de ezt a nyugdíjreformot nem tartjuk megfelelőnek, nem tartjuk jónak, ezért beszélünk arról, hogy mit tartanánk megfelelőnek és jónak.
Két percben nem tudok többet erről kifejteni. Egy biztos: a Fidesz a nyugdíjreform mellett van, csak ennek a reformnak a szükségességét hangoztatjuk.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť