SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Én igazából örülök annak, hogy Götzinger képviselőtársunk végre kimondta az egyik kulcsmondatot, amely körülbelül így hangzott: ez a törvény nem ad egyértelmű, biztos garanciákat. Ez a mi egyik sarkalatos problémánk is, hogy nincsenek egyértelmű, biztos garanciák ebben a törvénycsomagban.
Azt is mondta Götzinger képviselőtársunk: az volt itt például az MDF egyik kifogása, bizonyos pénzügyi lobbyk érdeke, hogy ez a törvény el legyen fogadva. Mi is állítottuk egy bizonyos tényként, hogy kik azok, akik jól járnak ennek a törvénycsomagnak az elfogadásával: például azok a bankok, akik majd ezeket a számlákat kezelik, jól járnak ennek a törvénynek az elfogadásával. Nincs is ezzel semmi baj. Járjanak jól! Végre látunk egy bizonyos csoportot, aki jól jár ennek a törvénycsomagnak az elfogadásával.
A probléma a túloldalon van, hogy nem látjuk, az állampolgárok többsége viszont jól járna ezzel a bizonyos nyugdíjreformmal. Azt is állította Götzinger képviselő úr, hogy ha bizonyos pénzügyi lobbyk érdeke lenne ez a törvénycsomag, akkor még erősebb ösztönzés lenne a törvénycsomagban. Én azt hiszem, nincs erősebb ösztönzés annál, mint hogy kötelező jelleggel vezetnek be tőkefedezeti rendszert. Amennyiben önök ezt nem csupán a pályakezdő fiatalokra vezették volna be, hanem más korcsoportokra is, akkor erős valószínűséggel alkotmányellenes lenne ez a törvénycsomag. Tehát ebből a szempontból végül is önök megfontolták azt, hogy csak a rendszerbe frissen belépő pályakezdőknél alkalmazzák a kötelező jelleget.
Egypár kiegészítést szeretnék még tenni az előbb elhangzottakra: ez pedig az, ne felejtsük el, hogy nem elég, hogy hosszú... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Akkor majd folytatom a vita további részében. Köszönöm szépen, letelt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť