UNGÁR KLÁRA

Full text search

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Nagyon szépen köszönöm a szót, elnök úr. (Derültség.) Bocsánat, elnök asszony. Kis Gyula fölszólalása késztetett arra, hogy két percre szót kérjek. Kis Gyula két módosító indítvánnyal kapcsolatban mondta el a véleményét.
Az egyik Pusztai Erzsébet indítványa, amely a preambulumra vonatkozik. Kis Gyulának majdnem minden állítása igaz, csak a lényeg nem, miszerint egyik bizottság sem támogatta volna Pusztai Erzsébet indítványát. Hiszen az emberi jogi bizottság, a költségvetési és a szociális bizottság - ugyanúgy, mint ahogy az előterjesztő is - támogatta Pusztai Erzsébet javaslatát. Azt gondolom tehát, hogy érdemes pontosan elolvasni a kiküldött tájékoztató anyagot.
Körülbelül ennyire van igaza Kis Gyulának a második módosító indítvánnyal kapcsolatban is. Tudniillik a módosító indítvány, amit a szocialista frakció tagjai benyújtottak, abból a szempontból, amit Kis Gyula említett, hogy a Nyugdíjbiztosítási Alap hiányát a költségvetés minden körülmények között kell hogy pótolja, ez a szocialista képviselők által benyújtott indítvány szűkítést jelent. Ha tehát elfogadnánk ezt az indítványt, akkor nem minden más okból megjelenő hiányt kellene a költségvetésnek pótolnia, hanem csak a reform miatt kieső hiányt.
Tehát arra kérem a Házat, hogy ezt a módosító indítványt az előterjesztővel egyetemben ne fogadjuk el; Kis Gyulát pedig arra kérem, hogy egyrészt olvassa el az előterjesztést, másrészt még egyszer gondolja végig a mondandóját. (Egy hang a kormánypárti padsorokból: Meg azt, hogy ki hazudik. - Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť