UNGÁR KLÁRA

Full text search

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Elnézést kérek, kicsit későn nyomtam meg a gombot. Torgyán József szavai késztettek arra, hogy megnyomjam a gombot.
Szeretném lefordítani, hogy mit mondott Torgyán József. Torgyán József szavai azt jelentik, hogy a nyugdíjakat, a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját a költségvetés ne garantálja - ennyit állított -, mert a költségvetésben ez komoly nehézségeket okozhat. Mondhatta volna azt, amit a Fidesz mondott - ez egy következetes magatartás ahhoz képest, amit most Torgyán úr képvisel -, hogy ne legyen reform, hiszen a jelenlegi felosztó-kirovó rendszer is jól működik, egy kicsit javítgatjuk, reformálgatjuk, és tulajdonképpen jól működik. Nem. Torgyán József nem azt mondja, hogy ne legyen reform. Azt mondja, hogy a költségvetés ne álljon ott a reform miatt kieső hiány esetében a nyugdíjasok oldalán, tehát ne csináljuk mi itt meg a parlamentben, hogy a költségvetésben akár más kiadások csökkentésével, de megoldjuk azt, hogy a nyugdíjasok nyugdíját a mindenkori nyugdíjemelési szabályok szerint garantálhassuk. Azt gondolom, ez a fajta gondolkodás vagy nem gondolkodás eredménye - tehát lehet, hogy egy meggondolatlanság eredménye -, vagy mindenképp vessük el.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť