CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Ismét csak három dologra szeretném felhívni a figyelmet. A szervezetek számára olyannyira önkéntes, hogy nem is kell csatlakozni, csak eldönteni, hogy részt vesz-e a választási eljárásban vagy sem, állít-e jelöltet vagy sem, és az, hogy erre e törvény ösztönzi, ellenérdekeltté teszi vagy érdekeltté teszi, a javaslat szerint semmiképpen sem kényszeríti. Azt gondolom, az az egyszerű válaszunk lehet valamennyiünknek, hogy egy törvény bármit szabályoz, bizonyos szervezetek számára érdekeltséget vagy ellenérdekeltséget teremt. Ugyanis minden szabályozáshoz viszonyulni és alkalmazkodni kell. Ez ilyen vagy olyan irányú érdekeltségek kialakítását jelenti.
Nekem nincs azzal bajom, ha olyan érdekeltséget teremtünk, hogy a szervezeti körben legnagyobb legitimitással rendelkező testület működtessen támogatáselosztási mechanizmusokat. Mert minden bizonnyal szakszerűbb, alaposabb, a szakmai sajátosságokhoz jobban igazodó lesz az eljárás, mint amit mi jó drágán folytatunk itt hetedik esztendeje a bizottság működtetésével és a politikai alkudozással a pénzek elosztásában.
Úgyhogy úgy gondolom, hogy egyáltalán nem baj, ha lehetővé tesszük ezt, mert maguk a szervezetek - ezt egyébként csak úgy csendesen jegyzem meg - régóta megfogalmazzák mint elvárást. Én tehát ezt sem tartom bajnak.
(22.50)
Harmadikként, befejezésül:
Nem tartom azt nagy bajnak, ha arra ösztönzi a közhasznú szervezeteket egy esetleges köztestület létrehozásának lehetősége, hogy a horizontális együttműködést erősítsék, merthogy legalább világosan megjelennek az érdekeik, ezeket fogják egyeztetni, és majd fogják érzékeltetni is, akár a politika színpadán cselekvőkkel, akár a kormányzattal, akár az önkormányzatokkal, akár más szakmai körökkel. Én ezt egyáltalán nem tartom problémának.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť