CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr, csak egy percre kérek szót, nevezetesen arra, hogy azt gondolom, a pártok nem sajátíthatják ki a közéletet oly mértékben, hogy a közélet minden létező fórumán csak maguknak adnak lehetőséget a jelöltállításra, már csak azért sem, mert meglehetősen monopolhelyzetben vagyunk a parlamentben valamennyien, mert mi megemelhetjük a pártok költségvetési támogatását bármennyire, aztán dönthetünk úgy, hogy a civil szervezetek támogatását nem emeljük meg, merthogy nekünk megadatik, hogy ilyen típusú döntést hozzunk. Ezért úgy gondolom, hogy nem korrekt, ha kisajátítunk mindent, ami a közélet terepe.
Ami pedig az adókedvezmények igénybevételét illeti - és ezért kértem egyébként szót -, bizonyára Molnár Péter képviselőtársam is ismeri azokat az adatokat, hogy a közhasznú szervezetek mily mértékben vesznek igénybe adókedvezményt, és akkor ő is tudja, hogy a szervezetek forrásai között 5-8 százaléknál nem több az adókedvezmények nagyságrendje. Bizonyára ő is tudja, hogy a társaságiadó-köteles szervezetek száma az összes nonprofit szervezetnek mindössze 7 százaléka, és ez a 7 százalék szervezet, amely egyáltalán vállalkozási tevékenységet folytat, tehát valamelyest társaságiadó-kedvezményben érintett lehet, ez nettó adóbefizetője a költségvetésnek, egyáltalán nem vesz igénybe adókedvezményt, sőt, nettó mértékben adóbefizető. Úgyhogy ezen okból nem gondolnám, hogy ezt a kaput be kellene zárni a közhasznú szervezetek előtt.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť