DR. MOLNÁR PÉTER

Full text search

DR. MOLNÁR PÉTER
DR. MOLNÁR PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Országgyűlés! Röviden reflektálni szeretnék Csizmár Gábor hozzászólására. Hozzászólásából részben egyetértek azzal a résszel, ami arra vonatkozik, hogy a törvénynek semmiképpen nem szabad túl sok olyan terhet rónia a közhasznú szervezetekre, amely a működésüket megnehezítené, és a törvénynek valóban azokra a szabályokra kell szorítkoznia, amelyek a közhasznú szektor átláthatóságát, a közpénzek felhasználásának ellenőrizhetőségét, működésük nyilvánosságát erősítik. Tehát amennyiben a tervezetben vagy módosító javaslatokban esetleg vannak ettől eltérő szabályok, amelyek fölösleges adminisztrációs terheket jelentenek, akkor azokat valóban nagyon megfontolandó kiiktatni a törvényből.
A másik kérdésben viszont vitatkoznék Csizmár Gáborral, mert az én megítélésem szerint és általában a Szabad Demokraták Szövetségének megítélése szerint a közhasznú szektor pontosan olyan természetű szférája a társadalomnak, ha úgy tetszik, ami teljesen nyitottan kell működjön. Természetesen létrehozhat ez a szektor tetszése szerint ernyőszervezeteket, egyet vagy többet, ahogy az éppen alakul, de nagyon problematikusnak tartanánk, ha a törvény fölhatalmazást adna egy köztestület, egy közhasznú csúcsszerv, egy közhasznú ernyőszervezet létrehozására, amely ernyőszervezettebb lenne az ernyőszervezeteknél, más ernyőszervezeteknél, és amelynek más nem, esetleg a költségvetési pénzek osztásának a jogosítványa lenne a privilégiuma.
Ebben az esetben szerintem egy feloldhatatlan ellentmondás keletkezik, mert innentől kezdve vagy minden közhasznú szervezet tagja ennek a köztestületnek, és akkor a törvény megerőszakolja ezt a szférát - ami pontosan olyan elven működik, hogy nem szabad bekényszeríteni őket egy szervezetbe, hanem kifejezetten az önkéntes társulások lehetőségét kell szabadon meghagyni és biztosítani, és annak lehetőségét, szabadságát kell tiszteletben tartani -; vagy pedig, ha nem kényszerül az összes szervezet ebbe a köztestületbe, akkor viszont az oda belépő szervezetek fognak privilegizált helyzetbe kerülni, ők fognak olyan helyzetbe kerülni a többi közhasznú szervezettel szemben, hogy ők fogják például esetleg a közpénzek egy részét a civil szféra számára elosztani.
Abban teljesen egyetértek Csizmár Gáborral, hogy lehet fontos szerepük a közhasznú szférában olyan ernyőszervezeteknek, amilyen bizonyos módon ez a köztestület is lenne, és az ilyen ernyőszervezetek működését is lehet akár a közhasznú szférának juttatandó kedvezményekkel, adókedvezményekkel is támogatni mint egyfajta közhasznú tevékenységet. Tehát a közhasznú szervezetek együttműködésének szervezését lehet közhasznú tevékenységnek tekinteni, és azt lehet kedvezményekkel ösztönözni. De azt mindenképpen elkerülendőnek tartanám, hogy a törvény olyan felhatalmazást adjon a közhasznú szervezetek egy része számára, hogy olyan köztestületet alkossanak azokkal szemben, akik ebben nem kívánnak részt venni, amely köztestületnek óhatatlanul a többiekre vonatkozó jogosítványa is lenne, ha más területen nem, akkor a pénzosztás területén.
Úgyhogy én azt javasolnám, ebben a tekintetben se szabályozza túl ezt a szférát a törvény, és hagyja meg a civil szektor szabadságát, hagyja meg a közhasznú szervezetek szabadságát arra, hogy olyan ernyőszervezeteket alakítsanak, amelyeket ők célszerűnek tartanak, és annyit alakítsanak, amennyit ők célszerűnek tartanak. És azok a közhasznú szervezetek csatlakozzanak ernyőszervezetekhez, amelyek ezt szeretnék megtenni, és azok, amelyek nem szeretnék megtenni, azok ne szenvedjenek hátrányt, hogy kimaradnak olyan döntésekből, amelyekből nem maradnak ki azok, amelyek csatlakoztak egy törvény által privilegizált helyzetbe hozott ernyőszervezethez.
Ezt nagyon fontosnak tartanám, azzal együtt, hogy mondom, azokkal a célokkal egyébként, amelyeket Csizmár Gábor mondott - tehát a szervezetek együttműködésének a segítése, ami nyilván az ilyen típusú ernyőszervezetek funkciója lehet például, illetve hogy a szféra szabadságát kellőképpen tartsa tiszteletben a törvény, és ne legyen túlszabályozó -, ezekkel egyetértek, csak még egyszer hangsúlyoznám: az a határozott véleményem, hogy a köztestület törvényben való szabályozása is túlszabályozás lenne, ezért arra kérném az Országgyűlést, hogy ezt ne tegyük.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť