DR. MOLNÁR PÉTER

Full text search

DR. MOLNÁR PÉTER
DR. MOLNÁR PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Országgyűlés! Csak azért szeretnék még én is röviden válaszolni, mert szeretném egyértelművé tenni, hogy azt hiszem, nem értettem félre a 136. számon szereplő javaslatot. Ott is szerepel az a meghatározás, hogy a közhasznú szervezetek köztestülete maga is egy közhasznú szervezet lenne, és nyilván azok a szervezetek, amelyek a többlépcsős választási folyamatban részt vesznek, bejutnak ebbe a szervezetbe, és utána a közhasznú szervezetek köztestületének feladatai között megjelölt tevékenységet végeznék. Például, amiről beszéltem: kialakítanák és működtetnék a közhasznú szervezetek költségvetési támogatását elosztó pályázati és döntési eljárásokat. Szerintem arra, hogy működtetik ezeket a döntési eljárásokat, amelyek a költségvetési támogatást elosztják, lehet azt mondani, hogy a köztestület osztaná a költségvetési támogatást. Ezért innentől kezdve nem tudom önkéntesnek tekinteni az ebben a köztestületben való részvételt, és az az igazság, hogy a választásokkal való párhuzamot annyiban nem tartom megalapozottnak, hogy szerintem itt más dolgokról van szó.
Itt egy olyan szféráról beszélünk, aminek az önkéntes szerveződés a lételeme. Ebben, azt hiszem, az összes más pontokat illetően teljesen egyetértek Csizmár Gáborral. De azt hiszem, hogy a köztestület olyan része lenne a törvénynek, ami viszont a szektor természetével ellentétes lenne, és egyébként mindazokat a pozitív funkciókat, amiket Csizmár Gábor mond és fontosnak tart, szerintem a problematikus részek nélkül akkor is el tudja látni egy ilyen szervezet, hogyha a törvény arra nem ad neki külön olyan felhatalmazást, ami másokkal szemben kivételezett helyzetbe hozza. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť