RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (független): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Zemplén térségében lakók, a térségben élők közlekedési helyzetének javítása érdekében már többször tettem fel kérdést. Ez a kérdésem is az ő érdekükben szól.
Először is talán megköszönném miniszter úrnak néhány hónappal ezelőtti írásbeli válaszát a feltett kérdésemre, nevezetesen a Sátoraljaújhely-Budapest viszonylatában közlekedő gyorsvonatpár menetrendjének megváltoztatásával kapcsolatosan. Sajnos, ezt a választ még az ott élő emberek és én sem tudom teljes egészében megérteni és elfogadni. Nevezetesen azt, hogy a Sátoraljaújhelyről 5 óra 15 perckor induló 529. számú vonat és a visszafelé Budapestről 18 óra 5 perckor induló vonat teljes mértékben lehetetlenné tették több, Bodrogköz és Hegyközi településen az induló, illetve érkező vonat menetrendi busszal való megközelítését, illetve a hazautazást.
Azt hiszem, hogy az esti gyorsvonattal érkezve Sátoraljaújhelyre Bodrogközbe több községbe már el sem lehet jutni, illetve a vonat érkezése előtt körülbelül egy fél órával elmegy az utolsó busz is. De talán erre van egy Bartók InterCity, amely Szerencsen is megáll, és így ez a probléma részben megoldódott, bár plusz 250 forintba kerül. Itt szeretném köszönetemet nyilvánítani miniszter úrnak és a MÁV vezérigazgatójának, hogy lehetőséget adtak arra, hogy ez a vonat itt megálljon.
Nem oldódott meg az a probléma, hogy a Sátoraljaújhelyről induló vonatnak Szerencsen és Miskolcon több esetben órákat kell várakozni a Krakkóból érkező Krakowia nemzetközi gyorsvonatra. Több állampolgári bejelentés érkezett hozzám, hogy miért kell egy Lengyelországból érkező gyorsvonatot Miskolcon megvárni ugyancsak egy másik ország legmesszebb vidékéről induló gyorsvonatnak. Mi lesz télen, ha már a nyári időszakban is félórákat, órákat is késik ez a vonat? És mitől gyorsvonat ez, ha Miskolcon kiállítják egy fél órára?
Kérem miniszter urat, hogy a MÁV vezetésével együtt találjanak megoldást e gyorsvonat közlekedésének a megoldására. Várom válaszát.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť