DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Mindenekelőtt hadd hívjam fel a figyelmet arra a tényre, hogy sajnálatos módon valamennyi ellenzéki országgyűlési képviselő, aki nem akarja, hogy eredménytelenül teljenek el a hetek, és ne kapjanak választ e Házban a felvetésükre, azok kénytelenek mindenfajta helyettesítést elfogadni, mert a miniszterelnök úr rendszeresen él ezzel a jogával, hogy ne legyen itt. (Zaj a kormánypártok padsoraiban.)
A hatályos jogrendünknek megfelel rendőri szervezetbe azonban - éppen a miniszterelnök úr szorgalmazására - rendkívül hosszas koalíciós veszekedés után és az ellenzék tiltakozása ellenére beépítettek egy, az alkotmányos rendbe és a rendőrségi törvénybe nehezen illeszthető, máig tisztázatlan szervezeti és jogi helyzetű Központi Bűnüldözési Igazgatóságot, melyet többen az MSZP pártszempontokat védő bástyájának tartanak bizonyos SZDSZ-es érdekeltségekkel szemben.
Most az SZDSZ-es rendőrminiszter - mintegy ellenakcióként - az ORFK-n belül szervezett, a rendőrségen belüli rendőrséget kíván létrehozni, amelyet titkosszolgálati eszközökkel kívánnak felruházni, és amelyet egyes vélemények szerint a Szabad Demokraták Szövetsége éppen a Központi Bűnüldözési Igazgatóság ellensúlyozására kíván üzemeltetni. Ez mérhetetlenül sok pénzt emészt fel, a kapitányságok pedig nem tudják megfelelő eszközökkel ellátni a tisztességes közrendőröket.
Kérdezem ezek után: melyik rendőrség foglalkozik a bűnözők leleplezésével, miniszter úr? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť