GELLÉRT KIS GÁBOR

Full text search

GELLÉRT KIS GÁBOR
GELLÉRT KIS GÁBOR (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Szeretnék emlékeztetni arra, hogy az államtitkár úr a törvényjavaslat expozéjában említette, hogy ebbe az általam most a 8. pontban tárgyalt indítványba, illetve az előterjesztés 5. §-ában a felsőoktatási törvény 32. § (4) bekezdését módosító javaslatba hiba csúszott, amelyet ő sajtóhibaként aposztrofált. Ezt tudomásul véve is az általános vitában, illetőleg a bizottsági vitákban ismét és ismét előkerült ez az egyetlen pont. A javaslat ezt igyekszik korrigálni azzal együtt, hogy időközben gondolkozván a javaslaton, rájöttem arra, hogy még a módosító indítványban is van egy hiba, hiszen a hallgatók világnézeti szabadsághoz fűződő alkotmányos jogát nemcsak hogy egy felsőoktatási intézmény, hanem senki nem korlátozhatja, tehát ha úgy tetszik, ez egy redundáns javaslat.
Számomra igazán a szakasz maga úgy szólna, hogy "A vallásos vagy világnézeti meggyőződés a tanulmányok megkezdésének vagy folytatásának feltételéül nem szabható". Majd a folytatás így szólna, hogy "A hitéleti vagy azzal összefüggő képzést nyújtó karok és szakok e rendelkezés alól kivételt képeznek". Ezzel a dolog megoldódik, rövidül, ami egy törvénynek mindig javára válik, és azt hiszem, megoldja azt a problémát is, amelyről a vita zajlott.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť