GELLÉRT KIS GÁBOR

Full text search

GELLÉRT KIS GÁBOR
GELLÉRT KIS GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Szeretném azokat képviselőtársaimat, akik ebben a vitában eddig részt vettek, emlékeztetni arra, hogy az önkormányzati törvénynek van egy rendelkezése, amely erre az esetre is vonatkozik. Ez a rendelkezés úgy szól, hogy az önkormányzat a funkciót, illetve az intézményt átadhatja más fenntartónak, ha az a funkciót folytatja. Ennélfogva ez vonatkozik iskolára is, feltéve, hogy az önkormányzat eleget tud tenni az önkormányzati törvényben foglalt kötelezettségének, hogy ugyanis a funkciót, az oktatást adott esetben megőrzik abban az iskolában.
Itt az Alkotmánybíróság döntése, illetőleg a törvénytervezetnek ez a szakasza pontosan arra emlékeztet, hogy semmiféle világnézeti korlátozás se pro, se kontra nem engedhető meg az ügyben, és ez egyébként az önkormányzat kötelessége. Bízzuk talán az önkormányzatokra, hogy ezt ők maguk is el tudják dönteni. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť