BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon röviden fogok beszélni. Azért kértem szót, mert délelőtt az időkorlát miatt már nem tudtam szóba hozni egy kérdést, amely pedig a módosító indítványunkban szerepel.
Az a módosító indítvány, amit az országgyűlési határozati javaslattal kapcsolatban benyújtottunk, gyakorlatilag három elemet tartalmaz, három elemnek az elhagyására tesz javaslatot. Ezek a kormánybiztos kinevezésével kapcsolatos, a "csináljunk egyik bizottság helyett egy másik bizottságot" jellegű javaslattal kapcsolatos, és a harmadik kérdés, amiről már nem tudtam beszélni, az az eseti bizottság további sorsának a kérdése.
Megmondom őszintén, hogy ebben a tekintetben nem merev az álláspontom, jóllehet elhagyni javasoltuk ezt a passzust, mégpedig azért, mert szerintem az a normális, ha létrehozunk egy eseti bizottságot és elvégzi a munkáját, letesz egy javaslatot, egy jelentést az asztalra, utána befejezte a munkáját és azzal megszűnik. Még egyszer hangsúlyozom, alapvetően jó véleményem van erről a munkáról és erről a jelentésről, tehát ebben a kérdésben nem lennék rendkívül merev, de ha parlamenten belül keresem ennek a témának a helyét, akkor valahol máshol találom meg.
Az, hogy nem vagyok merev a kérdésben, az nagyrészt abból táplálkozik, hogy olyan rövid már az a hátralevő idő, ami a ciklusból még van. Ha a jövőre gondolok, akkor úgy gondolom, az lenne a szerencsés, ha ez a téma valamelyik állandó bizottságon belül egy speciális albizottságként kapna magának feladatot, jelenthetne állandó figyelmet, figyelemfelhívást. Mert - befejezésül - valóban szeretném hozzáfűzni én is, azt mindenképpen elérte a bizottság, hogy valahogy meglódította ezt a témát, magára irányította a figyelmet, és azt gondolom, hogy a drogkérdésben erre szükség volt.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť