DR. KOLESZÁR LAJOS

Full text search

DR. KOLESZÁR LAJOS
DR. KOLESZÁR LAJOS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Igyekszem nagyon rövid lenni. Úgy gondolom, mindannyian leszögeztük, hogy az eseti bizottság rövid idő alatt színvonalas és igen jó munkát végzett eddig. Számomra ezért nemigen érthető, hogy most egy jó munkát végző bizottságot valahova mégis megpróbálunk áttelepíteni, noha valahol érzem a gondolatfuttatást.
Ami a tárcaközi bizottság kérdését illeti, nem hallottam a délelőtt folyamán sem arra garanciát, hogy a tárcaközi bizottság megújítása, megújulása esetén miféle garanciák vannak arra, hogy majd a munkáját el fogja végezni. Ami a koordinációs bizottság kérdését illeti, hadd mondjam el, hogy nem az eseti bizottság találta ki magának, még ha esetleg valakik apró gondolatokban igyekeztek is erre célozni, hanem kis ország lévén és kis kábítószereket fogyasztó ország lévén föltehetőleg van honnan és van kiktől tanulni.
Az ENSZ nemzetközi drogellenőrzési programjának modellszabályzatai között ajánlásként szerepel - és ez benne van az eseti bizottság jelentésében -, hogy ösztönzi az országokat és az egyes államokat arra, hogy hozzanak létre tárcák között, fölött működő bizottságot kormányuk drogpolitikájának kialakítására, az ellenőrzés koordinálására. Ez a program ajánlja - az ENSZ-ajánlás között szerepel -, hogy ennek elnöke a miniszterelnök, az operatív irányítást azonban a miniszterelnök által kinevezett személy látja el, akinek a munkáját a titkárság segíti. Ez az ajánlás meghatározza azt is, hogy ennek a bizottságnak a működési forrásait a minisztériumok befizetései, az illegális kábítószer-kereskedőktől elkobzott értékek és vagyontárgyak - amelyeket törvény alapján egy nemzeti kábítószeralapban kell elhelyezni -, illetve a nemzeti kábítószeralapba történő befizetések biztosítanák.
Azt hiszem és úgy gondolom, ha ez máshol működik, elképzelhető, hogy kis hazánkban is működőképes lenne. Mindenesetre jó lenne látni a másik oldalról a garanciákat, hogy az általunk működőképesnek vélt tárcaközi bizottság hogyan fogja ezt működtetni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť