DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselőtársam! A cukoripari rendtartás egy nagyon komoly szabályozás, amelynek az előkészítésén dolgozunk, és a kormánynak a cukorrendtartást 1998-ban mindenképpen el kell készítenie, mert ez egy Európa-konform intézkedés.
Azt azonban mindenképpen látni kell, hogy a nagy számú és kis teljesítményű cukorgyár képtelen lesz a jövő versenyszférájában megélni. Nyilvánvalóan ezért van az, hogy például a beruházók az elmúlt hat évben mintegy 10 milliárd forintot költöttek a cukorgyárak rekonstrukciójára. Volt olyan cukorgyár, amit be is zártak. Nagy valószínűséggel az vetíthető előre, hogy a cukorgyárak száma óhatatlanul csökkenni fog, ezen belül azonban termelőkapacitásuk mindenképpen növekedni. Másrészt pedig az integrációs tevékenységükre lesz nagyobb szükség, mert látható, hogy a fejlett Európában mindenhol igen nagy kapacitású gépekkel termelik a cukorrépát, amelyet általában integrált technikával szoktak alkalmazni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť