T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is engedje meg, hogy megköszönjem a kérdését, mert így alkalmunk van tájékoztatni a szélesebb közvéleményt is a kormány álláspontjáról.
Egyetértünk abban a képviselő úrral, hogy ez a térség valóban egyedülálló infrastruktúrával és gazdaságföldrajzi adottságokkal rendelkező terület, és a kormány ezeket az adottságokat is figyelembe véve döntött arról, hogy ezt a térséget vállalkozási övezetté alakítja. Természetesen tudjuk azt, hogy a térség stratégiai jelentősége és szállítási, közlekedési lehetőségei egy másik aspektusból is vizsgálandók, és mint logisztikai központ megerősítése is szükséges. Ebben a kormány mindenképpen támogatja ezt a térséget. Az első kérdésre tehát megnyugtatóan válaszolhatom, hogy a térség a kormány támogatását egyértelműen élvezi. A logisztikai központok létrehozására a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium az érintett tárcák bevonásával egy programot dolgozott ki, amely nemsokára a kormány elé kerül, de ez a program az országos területfejlesztési koncepcióban is szerepel.
A második kérdésére - amiben az átmenő forgalom növelése érdekében folytatandó orosz partnerrel kapcsolatos tárgyalást kérdezi - azt tudom mondani, hogy háromoldalú tárgyalás még nem alakult ki a térségben, hiszen itt az ukrán-magyar partner mellett az orosz felet is be kellene vonni. Államközi tárgyalások egyelőre az ukrán partnerrel folynak, de ha az ukrán fél arra engedélyt ad vagy lehetőséget lát benne, természetesen az orosz felet is be fogjuk vonni a tárgyalásokba.
Képviselő úr harmadik kérdése a különleges övezetre vonatkozott. A kormány az ukrán-magyar együttműködés fejlődésének a kérdéskörét vizsgálva fogja eldönteni, hogy a különleges gazdasági övezet létesítésének van-e valami reális alapja.
Köszönöm megtisztelő kérdését, valamint a képviselő urak és hölgyek figyelmét. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť