DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Az elmúlt hétvégén, a halottak napján emlékeztünk, leróttuk kegyeletünket halottaink előtt. Mindenki megtette ezt a családjában, és ez alkalmat ad arra, hogy a törvényhozók is átgondolják, milyen feladataik vannak. Éppen ezért szeretném felhívni a figyelmet, és belügyminiszter úr figyelmét is a készülődő kegyeleti törvényre és a hozzákapcsolódó végrehajtási rendeletekre.
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség megvizsgálta az elmúlt időszakban a temetők üzemeltetését, a temetkezési szolgáltatásokat, és arra a megállapításra jutott, hogy nagyon sok hiányosság, szabálytalanság és nagyon sok kegyeletsértő esemény történik.
A kegyeleti szolgáltatások jogszabályi rendezése Magyarországon nem megoldott, egy régi, több mint 30 éves rendelet van még jelenleg is hatályban. A közel 30 éves rendelkezés megszületése idején a kegyeleti szolgáltatás még egy monopol tevékenység, egy állami monopólium volt. Ez azóta megváltozott, és a vállalkozói tevékenység körébe került, annak megfelelő szabályozottsága nélkül. Itt az érintett vállalkozók sok esetben tőke, megfelelő képesítés és ismeretanyag nélkül többnyire kórházakban ülnek, esetlegesen újabb halálozásra várakozva, így történhetnek kegyeletsértő események, és nagyon sok nemkívánatos visszaélés.
Megítélésünk szerint a megoldást a kegyeleti törvény megalkotása jelenti, ezért az alkalomhoz kapcsolódva, és figyelmét felhíva a tisztelt belügyminiszter úrnak, kérdezem, hogy mikorra várható a kegyeleti törvény és a hozzákapcsolódó végrehajtási rendeleteknek a megszületése.
Tisztelettel várom válaszát. Köszönöm a figyelmüket. (Lezsák Sándor tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť