DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az ön által említett törvény, tehát az új, 1997. október 1-jével hatályba lépő törvény lehetővé teszi azt, hogy az Igazságügyi Minisztériumban változatlanul dolgozzanak beosztott bírók; a korábbinál - miután a bíróságok igazgatása most már az Országos Igazságszolgáltatási Tanács hatáskörébe került át - jóval szűkebb feladatkörben.
A törvény 42. §-ának (1) bekezdésében kimondja, hogy lehetőség van továbbra is beosztott bírók alkalmazására az Igazságügyi Minisztériumban, valóban a jogszabály-előkészítés érdekében, a kegyelmi feladatok ellátása érdekében, illetőleg az igazságügy-miniszternek az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsban betöltött tagsága kapcsán.
Természetesen ez azt jelenti, hogy szűkebb létszámban, szűkebb körben, de az Igazságügyi Minisztériumban maradnak továbbra is beosztott bírák, nagy többségük azonban vagy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szakmai apparátusába kerül át 1998. február 1-jéig, vagy új feladatkört kapnak az Igazságügyi Minisztériumban, vagy ítélkező munkát végeznek majd. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť