DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem tudom, mennyire jó és ésszerű lépés az a lépés, amely az egészségügyben most történt. Mert lehet azt mondani, hogy többletforrásokra van szüksége az egészségügynek, és ez igaz.
Csak egy gond van: az a változtatás, amely az elmúlt évről idénre történt az egészségbiztosítás finanszírozásában, tisztelt képviselőtársaim, nem javította, hanem rontotta az Egészségbiztosítási Alap pozícióját. Ahogy legutóbb már egy hozzászólásomban elmondtam, ha változatlan marad a helyzet, több mint 30 milliárd forinttal jobb lenne az egészségbiztosítás helyzete, mint így. Nem tudom, önöknek mennyi bizonyíték kell még ahhoz, hogy észrevegyék, ha létrehoz a Pénzügyminisztérium egy változtatást, és annak következtében az Egészségbiztosítási Alap helyzete nem javul, hanem romlik, és 30 milliárddal alatta marad, akkor milyen bizonyíték kell még ahhoz, hogy ez a változtatás nem volt jó. Mert az én számomra a 30 milliárdos különbség elég meggyőzőnek tűnik. Ezeket a számokat talán végig kellene nézni, tisztelt képviselőtársaim, és észre kellene már venni, hogy ez így nincs jól.
A következő dolog pedig az élvezeti cikkek adója. Természetes, hogy ezzel egyetért az embert. Olyannyira, hogy '94-ben itt volt a parlament előtt az egészségfejlesztési alapról szóló törvényjavaslat. Be volt nyújtva a Háznak, a kormány visszavonta azért, hogy az új kormány eldönthesse, be akarja-e nyújtani vagy sem. Tisztelt Képviselőtársaim! Három év alatt ezt a törvényjavaslatot nem tudta benyújtani az új kormány.
Most akkor kérdezem: fontosnak tartja, hogy az egészségvédelem, a megelőzés nagyobb forrásokhoz jusson vagy sem. Mostanában meséket hallunk arról, hogy mit szeretnének kiimádkozni a dohánytermelőkből. De ez a törvényjavaslat, tisztelt képviselőtársaim, három éve már kész volt, kész van, csak ki kellett volna venni a fiókból. Hát ez nem olyan nagyon nagy munka talán! Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť