DR. SZIGETI GYÖRGY

Full text search

DR. SZIGETI GYÖRGY
DR. SZIGETI GYÖRGY (SZDSZ): Én tulajdonképpen egy részével egyetértek, amit Pusztai Erzsébet elmondott. Én is szeretnék reális költségvetést, kisebb hiánnyal. Ez nem most kezdődött. Csak emlékeztetőül mondom, hogy '91-ben 20 milliárd, utána '93-ban 40-50; ilyen összegű és nagyságrendű hiányok voltak korábban is a társadalombiztosításban.
Akkor is nyilvánvaló volt, hogy a bevétel felültervezett, a kiadás alultervezett. Elérkezett az az idő, és azt hiszem, egy korszerű lépést tettünk meg ebben az évben az egészségügyi hozzájárulás kérdésében; mert az egészségügynek kizárólag csak járulékból való finanszírozása ezen a nyomvonalon nem mehetett volna tovább, és ennek az adónak a bevezetése szükséges volt, hogy pluszforráshoz jusson az egészségügy.
Én még más forrást is el tudnék képzelni, hasonlóképpen a képviselő asszonyhoz, hogy az élvezeti cikkek adójából is engedjenek át valamit. Azt hiszem, reális költségvetés készítése mindannyiunk célja, és az egészségügyi hozzájárulás bevezetése valóban tervezési pontatlanságokat jelenthet. Remélem, hogy a következő évi költségvetésnél, amennyire lehet, ezeket a tervezési pontatlanságokat ki tudjuk szűrni.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť