KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azt mondta Pusztai Erzsébet képviselő asszony, hogy ők már januárban megmondták, itt pótköltségvetésről lesz szó az év során. Persze, ezt egy ellenzéki képviselő nyugodtan megteheti, mindenféle következmény nélkül. Hiszen ha nem jön be, akkor senki nem teszi szóvá a képviselő asszonynak; ha pedig bejön, akkor csak elég visszautalni arra, hogy ő ezt már megmondta.
De a másik kérdésről, a törvényesség kérdéséről: azt azért le kell szögezni, hogy mindeddig az időpontig és a pótköltségvetés kihirdetéséig semmiféle törvénytelenséget sem a kormány, sem az Egészségbiztosítási Pénztár nem követett el. Tehát ahol kötött előirányzatok vannak, ott igenis, ahhoz a kötött előirányzathoz az Egészségbiztosítási Pénztár tartotta és tartja magát.
Akik nem a jogszabályoknak megfelelően járnak el, azokról viszont elfelejtett szólni képviselőtársam, hiszen pontosan a bevételi oldalon van a legnagyobb feszültség. S illő lett volna - megítélésem szerint - szót ejteni azokról, akik egyszerűen járulékfizetés nélkül veszik igénybe a szolgáltatásokat. Gondolom, a kritika őket kellene hogy illesse. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a '98-as törvényjavaslat is megfelelően megalapozott, különös tekintettel a kiadási oldal tekintetében.
Az ágyszámleépítés, a megtakarítás kérdéséről: az intézményeknél megtakarítás igenis jelentkezett, csakhogy képviselő asszony a megtakarítást a tb-költségvetésben próbálja megkeresni. (Dr. Pusztai Erzsébet: Ott volt.) Senki semmiféle további ágyszámleépítést nem akar, nem hirdetett meg, képviselő asszony. Köszönöm szépen. Sajnos a két perc lejárt. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť