DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Asszony! Az alapvető probléma ezzel az, hogy ezek a tisztségek - mármint a miniszteri biztos, a kormánybiztos és a kormánymeghatalmazott, ami egy egészen sajátos intézmény - teljesen tisztázatlanok a magyar jogban.
(15.00)
Ugyanakkor kormánybiztos nem egy van: van kormánybiztosa a Balatonnak, a közigazgatás korszerűsítésének, a borsodi reorganizációnak, a Nemzeti Színháznak, a nemzeti kataszteri programnak - nem is tudom végigsorolni, mert kiszaladok az időből. Ugyanakkor egy szabály van rájuk, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, amely szerint államtitkárnak minősülnek, de nem tisztázza a törvény, hogy milyen államtitkárnak. Ugyanakkor ha megnézzük a jelenlegi kormánybiztosokat, ezek között van olyan, aki a közigazgatásban dolgozik, de van közöttük országgyűlési képviselő is. Ha pedig ez közigazgatási funkciónak minősül, akkor például azzal összeférhetetlen; elkezd működni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) az összeférhetetlenségi törvény - azt hiszem, hogy sürgősen tisztázni kellene, hogy mi van. (Taps az MDNP és a MDF padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť