DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER pénzügyminiszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót, elnök asszony. Képviselő úr pontosan tudja azt, hogy ha nem adtuk volna el a Budapest Bankot, akkor is a konszolidáció pénzbe került volna. Olyan tételeket sorolt fel, amelyek ezt is tartalmazzák.
Ami önmagában csak az eladás kérdését illeti, az jogos kérdés. Erre azt tudom mondani, hogy mindent összevetve nincs veszteség az eladásból, ami körülbelül a következőkből adódik:
12 milliárd forintos összeget kapott a Budapest Bank a konszolidáció előtt, ez a vételárból megtérült. Volt egy garancia, ezt - ahogy a sajtó is tájékoztatott róla - beváltottuk, az eredeti összeghez képest 900 millió forintos megtakarítás mellett. A rossz, illetve kétes követeléseket az állam átvette. Ennek egy körülbelül 20-25 százalékos megtérülésével számolunk. Emellett az állam kezében maradt 23 százalékos részvény, amelynek értékét védtük azzal, hogy ezt a garanciát most ilyen korai időpontban beváltottuk. 2000-re opciója van az új tulajdonosoknak arra, hogy ezt a 23 százalékot kivásárolják. Ennek alapján az opcióval történő éléssel együttesen is azt mondom, hogy nem keletkezett veszteség az eladás egészéből.
A titkosságot illetően pedig azt szeretném mondani, hogy a titkosság kérdésében döntés született: feloldottuk a titkosságot, rendelkezésre állnak a megfelelő adatok és információk, és ennek alapján meg lehet ítélni. Ha viszontválaszra lesz lehetőségem, akkor még egy-két kérdésre ki fogok térni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť