VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! A válaszát nem tartom megnyugtatónak, és nem tudom elfogadni. Nem tartom megnyugtatónak, mert ön a veszteségek között nem tüntet fel olyan tételeket, amelyek kifizetése még ezután vár az adófizető állampolgárokra.
Úgy gondolom, a konszolidáció azért történt, hogy ezeket a bankokat el tudjuk adni. Abban a pillanatban, amikor az állam kifizette a konszolidációs összeget, a banknak már eladásra képesnek kellett volna lennie, hiszen a bankok maguk vallották be, hogy mennyi kétes és rossz kintlevőségük van. Úgy gondolom, hogy veszteség van a bank eladásán, igen jelentős veszteség. Maga az eladás is nevetséges áron történt, hiszen emlékezzünk rá: 12 milliárd forintos tőketartalék-juttatás volt a banknak az eladás előtt. A vevő 12 milliárd 8020 forintot fizetett magáért a bankért, tehát azt mondhatjuk, hogy 8020 forint volt a haszon az eladás pillanatában. Ehhez még hozzájönnek azok a tételek, amelyeket ezután kell az államnak kifizetnie. A fegyelmi eljárásról nem hallottam egy sort sem.
Várom miniszter úr válaszát, hogy kezdeményeznek-e fegyelmi eljárást a közigazgatási államtitkár ellen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť