DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Én nem azt mondtam, hogy a kárpótlás tette tönkre a földhivatalt, hanem azt mondtam, hogy a kárpótlással együtt járó többletfeladatokhoz a földhivatal nem kapta meg akkor azt a segítséget, hogy ezt a munkát el tudja végezni. Erre vonatkozóan utaltam azokra az adatokra, hogy hol tartott az ingatlan-nyilvántartási bejegyzés '94-ben és hol tart most mind a részarány, mind pedig a kárpótlási földek bejegyzése vonatkozásában, és ide értettem természetszerűleg az önkormányzati ingatlanok értékesítését is.
Azt nehezményeztem - és elsősorban nem az ön felszólalásában, hanem a teremben már nem tartózkodó Varga képviselő úr hozzászólásában, aki mindenért, ami a földhivatalokban az utóbbi időben kritikaként megfogalmazható és felhalmozódott gonddal, bajjal összefüggésbe hozható, ezt a kormányt tette felelőssé. Ezt méltánytalannak tartom, és azt hiszem, helyesebb lenne már egyszer s mindenkorra nagyjából tudomásul venni, hogy ehhez a munkához, hogy ezek a szervezetek megfelelően közhitelességgel naprakészen tudjanak dolgozni, a technikai és az anyagi segítséget meg kell adni.
És nagyon örültem volna, ha ez 1992-ben párhuzamosan történik a földhivatal állományának, technikai létszámának és korszerűsítésének fejlesztésével, amelynek azt hiszem, hogy ön is kezdeményezője lehetett volna. Hiszen akkor ön még a Magyar Demokrata Fórum képviselője volt és az alkotmányügyi bizottság elnöke. Tehát lett volna mód arra, hogy a kormányt abba az irányba próbálja meg noszogatni, hogy ehhez a rendkívüli nagyságrendekkel megnövekedő feladathoz a földhivatalok milyen személyi és technikai állománnyal fognak majd hozzálátni és hogy lesznek képesek ennek a kihívásnak megfelelni.
Amikor ezzel a törvénnyel megpróbáljuk azt a jogi hátteret is biztosítani, ami a folyamatokat nemcsak hogy fölgyorsítja, hanem hosszú távra regisztrálhatja is, akkor azokra a módosító indítványokra, azokra a javaslatokra vagyunk kíváncsiak, amelyek ezt a törvényt valóban jobbá és hatékonyabbá tehetik. És nagyon örültünk volna, ha a képviselő úr azokon a minisztériumi megbeszéléseken, amelyek az elmúlt év őszén indultak ennek a törvénynek az előkészítése kapcsán, megjelent volna és a kritikai észrevételeit még abban a szakaszban mondta volna el, hogy azt a minisztériumi apparátus be tudta volna dolgozni, és a Ház elé egy valóban kezelhető és könnyebben emészthető törvénytervezet került volna.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť