DR. VARGA ISTVÁN

Full text search

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nagyon röviden szeretnék képviselőtársam mondandójára reagálni.
Többen elmondtuk, nem vitás, hogy az ingatlan-nyilvántartásban rendet kellene tenni. Nem vitás, hogy tarthatatlan az az állapot, ami a bíróságokon folyik, nevezetesen, hogy nincs megfelelő anyagi háttér, hogy nincs megfelelő személyzet. Nincs vita közöttünk a tekintetben, hogy a cégbíróságokon is komoly gondok és problémák vannak.
A vita a megoldást illetően van közöttünk. Mi azt mondjuk, azzal, hogy önök most beterjesztettek egy ingatlan-nyilvántartásról szóló törvényjavaslatot, urambocsá! nem is akarom említeni azt a torzszüleményt, amit a büntetőeljárással kapcsolatban itt hordozunk magunkkal... Meggyőződésem, nem lehet úgy hatékony jogszabályt alkotni, hogy törvénygyárat csinálunk a parlamentből, hogy átfogó jogszabályokat, amelyek generációkra kihatnak, pillanatok alatt ide hozunk az Országgyűlésbe, letárgyaljuk és elfogadjuk.
A kérdés változatlanul az, hogy a bírósági, a cégnyilvántartási reformmal, ezzel a jogszabállyal megoldják-e önök azokat a problémákat, amelyek mindannyiunkat, illetve a választópolgárokat feszítik. Meggyőződésem, hogy nem. Először rendet kellene teremteni, meg kellene teremteni az ingatlan-nyilvántartás anyagi és személyi feltételeit, utána lehetne nagyívű, koncepcionális dolgokról itt szépen elvitatkozgatni, aztán természetesen meg kellene próbálni végiggondolni, hogy annak milyen hatása van a jogkereső polgárokra, és akkor egy hozzávetőlegesen jó jogszabályt lehetne hozni. Enélkül szerintem sem önök, sem más nem fog jó jogszabályt, olyan jogszabályt hozni, amely időtálló is.
Köszönöm a figyelmet.
(20.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť