SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony, és köszönöm az államtitkár úrnak a korrekt javaslatait. Én minden olyan javaslatot támogatni fogok, és magam is be fogok nyújtani, ami a polgárok biztonságát szolgálja - ha ez tulajdoni biztonság, akkor a tulajdoni biztonságot, más törvények esetén pedig másfajta biztonságot. Én végül is csak azt akarom itt elmondani, hogy azt hiszem, az államtitkár úr világosan értette szavaimat - ezt Csizmadia úrnak mondom -, itt arról van szó, hogy az adatszolgáltatás postásszerepét ki láthatja el. Elláthatja az önkormányzat. Jó, hogy csak oda kell bemenni. (Kis Zoltán bólogat.) Nincsen ezzel semmi baj. Hanem hogy ki adja a közhiteles másolatot, mint olyat? Ki ezért a felelős? A földhivatal. Nekem ez egyértelmű. Ez az, ami az adatszolgáltatásra vonatkozik.
A másik pedig arra, hogy jó-e ennek a rendszernek a bevezetése. Persze, jó a számítógépes rendszer bevezetése, nem erről van szó. A módja, hogy eközben teljes mértékben megszűnik a manuális műfaja ennek a dolognak. Erre hoztam fel példát egy másik esetben. Kérem tisztelettel! A budapesti földhivatalban, a Fővárosi Földhivatalban annyit jelent a számítógépes rendszer, hogy számítógéppel beviszik ezeket az adatokat, amelyek papíron vannak. Csakhogy tisztelettel mondom azt, hogy a papíron hibák vannak. Ezeket a hibákat ki kell javítani.
Egy székesfehérvári természetesen jól működik, mert nagyon jó a polgármestere. Más városokban is nagyon jól működnek, Pápa, Kaposvár, Miskolc, Kőszeg, itt is nagyon jó polgármesterek vannak. Ez nyilvánvaló. Én csak azt akarom mondani, hogy ahol meg nem annyira, mondjuk, a fővárosban, ott meg nem működik ennyire jól a rendszer, és szeretnék itt rendet ezen a területen is. Az, hogy valaki Budapesten él, ne legyen már szerencsétlensége az illetőnek! Lehet, hogy nem szerencséje, de ez van, ez egy adottság. Ha itt lakik, akkor az itteni igényeket oldják meg olyan formában, ahogy Székesfehérvár polgármestere megoldja.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból. - Dr. Kis Zoltán: Vagy Jászberényben!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť