SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Elnöknő, köszönöm a szót. Annyiban szeretnék csak reagálni, hogy ellenzéki képviselőtársaim be kell lássák azt, hogy nem politikai kategória az a törvény, amin most veszekszünk. Ha jobban utánagondolnak, még csak azon okok sem politikaiak - illetve nem mindegyik -, amelyek oda vezettek, hogy ezt a törvényt szükségszerű volt beterjeszteni - és egyetértek Szabó Lajos Mátyás képviselőtársammal, hogy sokkal hamarabb meg kellett volna tenni. A kárpótlási törvény, az önkormányzatok ingatlaneladásai, a lakások eladása mind azt hozta, hogy technikai értelemben szükségessé vált a törvény módosítása. Ezért kell most megtenni, és ezért tényleg pejoratív, ha dömpingnek nevezzük, mert hiszen összefüggenek a törvények: az ingatlantörvény, a cégnyilvántartási törvény - mint az előbb hallhatták -, a menedékjogi törvény, a kamarai törvény, az egyéni vállalkozók nyilvántartásának törvénye, a külföldi cégek bejegyzésére vonatkozó törvények; ezek mind összefüggenek, és mindegyiknek a magva ugyanaz a technikai kérdés, hogy számítógépes rendszerben hogyan és miként lehetne gyorsan, közhitelesen, jól megcsinálni.
Erről szól ez a csomag, tehát nem dömpingről van szó, hanem belső tartalmukat tekintve összefüggő törvényjavaslatokat vagyunk kénytelenek együtt tárgyalni, mert külön tárgyalni értelmetlenség lenne. Én inkább abban bízom, hogy én tudok hozzátenni a törvényhez, mondjuk, műszaki tartalmát illetően olyanokat, amikre esetleg nem gondolnak jogász kollégák, és jogász kollégáim értelemszerűen tudnak nekem olyat mondani, amire én nem gondolhatok, mert nem vagyok jogász. Viszont ezeket rakjuk össze, és akkor ez a technikai törvény - nem politikai! - nagyon finom és nagyon jó törvény lehet, és kiválóan működhet. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť