SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Elnöknő! Köszönöm a szót. Kénytelen vagyok két dologra reagálni. Kedves képviselőtársam úgy próbálta beállítani a dolgot, mintha én szoftvert próbálnék készíteni itt a parlamentben - és akkor erősen félreértette az ügyet. Az én felfogásom szerint az, hogy egy törvény jó vagy nem jó, az nemcsak jogi, nemcsak politikai probléma, hiszen minden törvény különböző társadalmi viszonyokat és arra épülő folyamatokat szabályoz. Ily módon hasonlít csak a szoftverhez, semmilyen más ügyben nem. Én nem ítélem el magamat azért, mert ügyelek arra, hogy egy törvény a teljességet és a működőképességet is megvalósítsa. Tehát az én hozzászólásom mindig olyan értelmű, hogy működőképességi javítást szándékozik tenni.
A hatályba léptetésről már ejtettünk néhány szót, hiszen az a helyzet - ez technikai kérdés, nem politikai akarat kérdése -, hogy minél hamarabb hatályba léptetjük, annál jobban jár mindenki, az ügynek minden résztvevője. Annyit el kell mondanom, hogy a kinevezett új vezetővel nemcsak hogy naprakészen mennek a folyamatosan feldolgozott anyagok, hanem 10 nappal ezelőtt már a hátralék egyharmada is fel volt dolgozva, napi feldolgozás mellett - ez a budapesti földhivatal, hiszen vidéken már akár most is meg lehetne csinálni. Ezek a híradások eléggé tényen alapulóak, és ebből extrapolálható az, hogy április 30-áig nagy biztonsággal megcsinálható. Ha nem lenne megcsinálható, akkor is éppen azért, mert a számítógépes rendszer olyan, amilyennek tervezik, ott szerepelhetne az a kód, hogy "feldolgozás alatt", és ettől még 95 százalékos állapotában működhet. Erre próbáltam rámutatni a hosszú beszédemben, tehát éppen ez a jelentősége. Köszönöm szépen, hogy elmondhattam.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť