SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Elnöknő! Köszönöm a szót. Jobban járt volna Sasvári Szilárd képviselő úr, hogyha megvárja, hogy én reagáljak előbb. Nem tartottam túl korrektnek ezt az utolsó megjegyzését, mert elég konstruktív vita folyt egészen mostanáig. Minden résztvevő azon volt, hogy a törvény jobb legyen, és semmiféle politikai felhangot nem tudtunk behozni. Higgye el nekem, Sasvári képviselő úr, hogy a budapesti többlet attól van, mert több jogügylet van Budapesten, mint Székesfehérvárott. Tehát ha gondolatban eljátszik azzal, hogy Demszky Gábort Nagy Istvánnal kicseréli, akkor ugyanez a hátralék, és semmi köze hozzá a két polgármesternek.
Az államtitkár úr nagyon szépen és ügyesen elmondta azt, amit én el szerettem volna mondani reakcióképpen. Köszönöm szépen, ennyivel rövidebb lehetek.
Viszont a jegyzői dolognál - ez most ismét számítástechnika lesz - úgy fest a dolog, hogy egy úgynevezett monitoring rendszer is működik, hívjuk úgy magyarul, naplózás, hogy minden egyes tranzakciót, ami a központi nyilvántartáshoz a hálózaton belüli minden résztvevőtől érkezik, azt maga a rendszer naplózza. Tehát amikor egy kistelepülés jegyzője hiteles másolatot kér a központtól számítógépes kapcsolattal, ezt a kérést is naplózza a központ, tehát van egy igazolás, hogy ő onnan kérte, és nem maga hamisította és ütötte rá a pecsétet. Lehet, hogy ez jogilag most nem egészen olyan, ahogy egy jogász el tudná mondani, de a valóságban ezzel már nem sérül a közhitelesség, mert igazolódik, hogy a központtól kaptam, tehát ugyanúgy kaptam, mint ha bementem volna a földhivatalba.
A többi ügyet az államtitkár úr gyönyörűen elmondta. Én is azt szeretném, hogyha minden ingatlannal foglalkozó cég vagy személy a nyilvántartásra kötelezően rá kellene hogy kapcsolódjék, és nemcsak megengedem neki, hogy rákapcsolódjék.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť