DR. HORVÁTH JÓZSEF

Full text search

DR. HORVÁTH JÓZSEF
DR. HORVÁTH JÓZSEF, a környezetvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága 1997. október 22-ei ülésén a Művelődési és Közoktatási Minisztérium előterjesztésében megtárgyalta az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramokról szóló törvényjavaslatot.
A bizottság a törvényjavaslatot nagyon időszerűnek tartja. A kormány előterjesztése azt mutatja, hogy kiemelten kívánja támogatni a tudományos kutatásokat, és biztosítja annak intézményi, pénzügyi és szervezeti kereteit. A törvényjavaslat tartalmilag megfelel ezeknek a célkitűzéseknek.
A törvényjavaslat indoklása általában is és részleteiben is jól kimunkált. A törvényjavaslatnak az alkotmánnyal és más törvényekkel, továbbá az európai uniós szabályozással és a nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos harmóniája megfelelő.
A törvényjavaslat társadalmi és gazdasági hatásai rendkívül kiterjedtek és jelentősek. A törvényjavaslat jól szolgálja az ország modernizációját, az innovációt, a tudományos és technikai fejlődést, elsősorban az alapkutatásokat, de az alkalmazott kutatásokat is.
A törvényjavaslat a jogszabályszerkesztés formai követelményeinek megfelel, felépítése logikus, áttekinthető.
Összegezve: a bizottság a fentiek alapján a törvényjavaslatot általános vitára egyhangúlag ajánlja. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť