DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Sajnos, hetek óta szerepel immár a parlament napirendjén, sőt, két alkalommal napirend előtti hozzászólás témáját képezte az Energia Alapítvány a szociálisan rászorultakért nevet viselő magánalapítvány eléggé kusza története.
Közismert tény, hogy ebben az évben közel 40 százalékkal emelkedett a villamos és gázenergia ára, létrejött egy magánalapítvány, amelyet egymilliárd forint közpénzzel támogatott a kormány annak érdekében, hogy ez a magánalapítvány kompenzálja a rászoruló családokat a megemelkedett energiaárért. Ez a magánalapítvány mind a mai napig egyetlenegy fillér kompenzációt nem nyújtott a polgároknak. A mostani hírek szerint minden bizonnyal a hónap közepéig a támogatásra jogosultak neve már eljut az energiaszolgáltatókhoz, de egyelőre támogatást még nem kaptak. Az viszont tény, hogy az alapítvány közpénzből saját maga működésére igen sok pénzt elköltött. Amikor az elmúlt héten ez ügyben kérdeztem a miniszterelnök urat, akkor ő vizsgálatot ígért ebben a kérdésben.
Most tisztelettel a miniszterelnök úr távollétében a miniszter úrtól kérdezem, hogy a vizsgálat mit állapított meg, mekkora összeget költött ez az alapítvány magára. Idáig az alapítvány képviselőitől négy napon belül négyféle összeg hangzott el: az alapítvány titkára 75 millió forintról beszélt az alapítvány kuratóriumának elnöke 100 millió forintról beszélt utóbb 50 millió forint volt majd végül ez a negatív licit a kormányülést követő legutóbbi sajtótájékoztatón már a 30 millió forintos összeget érte el.
Tisztelettel az a kérdésem, hogy a miniszterelnök úr által megígért vizsgálat lefolyt-e, és ez a vizsgálat mit állapított meg. Ahelyett, hogy a polgárokat támogatták volna, hány millió forintot költött az alapítvány saját maga működésére? (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť