DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Annyit hadd tegyek még hozzá, hogy nyilván a gabonaáraknál elsősorban a szabványoknak megfelelő minőségű gabonáról tudunk beszélni. Azok a gabonaminőségek, amelyek semmiféle szabványnak nem felelnek meg, ilyen szempontból nagyon nehezen kezelhetők. Egyébként, ha nyomon követi a Földművelésügyi Minisztérium szinte naponta megjelenő rendelkezéseit - tegnap is bejelentettem kettőt is, egyrészt a művi tárolás kiterjesztésére a gyenge minőségű gabonák területén, másrészt pedig intervenciós beavatkozásra ezen a területen -, azt hiszem, látható, hogy nyomon követjük a piacot.
Azt nem tudjuk megtenni, hogy ahány növény megterem Magyarországon, és betakarítják, akkor a kormány mindegyikhez járuljon hozzá bizonyos összeggel a termelő számára. Ezt sajnos a kormány nem tudja megtenni. De igenis megteszi a szükséges lépéseket, és nem fogja a termelőket a továbbiakban sem magukra hagyni, mert a szükséges beavatkozásokat, különösen a tárolás támogatására, lerendezi.
Kérem, 4 millió tonna gabonát kellene kivinni az országból, ez 12 hónapig tart. Tehát elsősorban mi a tárolásra kell hogy koncentráljunk, nem pedig arra, hogy ezt valamilyen módon, indokolatlanul támogassuk meg.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť