SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A Népjóléti Minisztérium 1997 augusztusában pályázatot írt ki regionális modernizációs pályázat tárgyában, mintegy 18 millió USA-dollár értékben a világbanki kölcsön terhére. A témában a múlt héten a népjóléti miniszter úr egy sajtótájékoztatón egy kérdésre azt válaszolta, hogy kisebb félreértés történt a pályázat kiírásával kapcsolatban, de hát ez könnyen áthidalható.
A Fidesz-Magyar Polgári Párt szerint itt nem kisebb félreértés történt, hanem sorozatos törvénysértés, etikai-erkölcsi normák megsértése, szakmai melléfogás, ami forinttal mérhető súlyos károkat okoz az egyébként is alulfinanszírozott egészségügynek. Önöknek a pályázat kiírásával 6, azaz hat darab törvényt sikerült megsérteniük. Összességében megsértették az egészségügyi ellátási kötelezettségről szóló, a tb-finanszírozásról szóló, a helyi önkormányzatokról szóló, az államháztartásról szóló törvényeket is, hogy csak egy-kettőt említsek.
A tervezett regionális konzorciumoknak a pályázat egyébként olyan jogosítványokat ad, amelyekkel az önkormányzatok hatáskörét elvonják, a meghirdetett elkülönített költségvetés pedig ellentmond a jelenleg hatályos teljesítményelv szerinti finanszírozásnak is.
Ezeken a törvénysértéseken túl - hat törvényt sértettek meg - azonban más súlyos szakmai problémák is felmerülnek ezzel a pályázattal kapcsolatban. A programban megfogalmazott adott régió részére nagy értékű műszerek beszerzése után azoknak a folyamatos működtetésére nincs pénz, tehát ha ezeket valójában működtetni akarják, akkor ahhoz pénzt a meglévő egészségügyi forrásokból kell elvonni.
Kérdéseim tehát a következők: mit tesz ön annak érdekében, hogy a törvénysértő pályázat visszavonásra kerüljön, illetve hány törvényt kell ahhoz megsérteni, hogy ön ne kisebb félreértésről beszéljen?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť