TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (MSZP, országos lista): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Medgyasszay képviselő úr feltett egy kérdést a szocialista képviselőknek: hogyan viszonyulunk Bauer képviselő úr felszólalásához, az ő megállapításaihoz? Erre szeretnék nagyon röviden válaszolni.
Az volt a meggyőződésem, hogy Bauer képviselő úr szembesítette önöket a '94-es, '92-es álláspontjukkal, azzal, hogy valami miatt alapvetően megváltozott az MDF és a Fidesz álláspontja is az elmúlt két-három év alatt. Ennek az okát nem tudjuk. Szocialista képviselőként magam is azt gondolom, hogy nem olyan kérdésekről kellene vitáznunk, amit fel nem tett, javaslatként nem hozott a parlament elé sem a kormány, sem egyetlen képviselőnk sem, hanem a beterjesztett határozati javaslatról; és a földkérdésről pedig a beterjesztett földtörvény megállapításai, javaslatai alapján.
Ha az ellenzéki képviselők valóban a kormány álláspontját vitatnák, azt tették volna föl népszavazásra és nem az általuk megfogalmazott kérdést, akkor nem lett volna szükség arra, hogy Bauer képviselő úr szembesítse önöket azokkal a nézetekkel, amelyeket önök vallottak, és valami miatt - nyilván elmondta a saját meglátását -, politikai okok miatt, a hatalom megszerzésének az érdekében megváltoztatták önök azt az álláspontot, amit négy éve, három éve, két éve még helyesnek tartottak.
Engem, kormánypárti képviselőként megnyugtat, hogy ma olyan előterjesztést tudok támogatni, amellyel a Fidesz is és az MDF is '94-ben még egyetértett. Úgyhogy ez a válaszom Medgyasszay képviselő úrnak. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť