ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 193 igen szavazattal, 56 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a kivételes eljárást nem fogadta el. Tudniillik többi képviselőtársunk nem tartózkodott a teremben, és emiatt nem ismételhetjük meg még egyszer a szavazást. Azt hiszem, jó lenne, ha képviselőtársaink figyelmét felhívnák a frakcióvezetők, hogy ne későn jöjjenek be a terembe, mert egyébként akkor a nemkívánt szavazási eredmény következik be. (Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! A kormány kérte a törvényjavaslat sürgős megtárgyalását is. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a sürgős tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 214 igen szavazattal, 52 ellenszavazattal és 3 tartózkodással a törvényjavaslatot sürgős tárgyalásba vette.
Tisztelt Országgyűlés! Páva Zoltán képviselőtársunk, MSZP, kivételes és sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveiről, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszeréről szóló 30/1997. (IV. 18.) országgyűlési határozat módosítását kezdeményező országgyűlési határozati javaslatát H/4709. számon.
Megkérdezem az előterjesztőt, kívánja-e a kivételes eljárást indokolni. Nincs jelen.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! Kérem Mécs Imre képviselő úr gépét bekapcsolni. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 224 igen szavazattal, 27 ellenszavazattal és 23 tartózkodással az előterjesztés kivételes eljárásban való tárgyalását elrendelte.
Az előterjesztő kérte a kivételes eljárásban történő sürgős tárgyalást. Ehhez is négyötöd szavazat szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett előterjesztés sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 223 igen szavazattal, 21 ellenszavazattal és 22 tartózkodással a kivételes eljárásba vett előterjesztést sürgősséggel tárgyalja.
A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében az országgyűlési határozati javaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a környezetvédelmi bizottságot.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť