DR. GYÖRGYI KÁLMÁN

Full text search

DR. GYÖRGYI KÁLMÁN
DR. GYÖRGYI KÁLMÁN legfőbb ügyész: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön kérdése engem legalább annyira megdöbbent, mint ahogy önt elmondása szerint ez a hír megdöbbentette. Nem tudok semmiféle fegyveres kommandóról, amely akármelyik újságnak a szerkesztőségébe vagy nyomdájába behatolt volna. Látatlanban tudom állítani, hogy az ügyészség ilyen fegyveres kommandókat saját soraiból nem hoz létre (Derültség.), és más ilyen fegyveres kommandóknak megbízást nem ad.
Az itt háttérben lévő ügyről elmondható a következő: az országos rendőrfőkapitány feljelentést tett a legfőbb ügyésznél a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány ellen hivatalból üldözendő bűncselekmények miatt. Ez az ügy kizárólagos, ügyészségi nyomozati hatáskörbe tartozik. A legfőbb ügyészség az eljárásra az elfogultság látszatának kizárása végett a Borsos-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalt jelölte ki.
Ennek a nyomozásnak a során szakmai hibák történtek. Egy: tanúként idéztek olyan személyt, akit gyanúsítottként kívántak megidézni. Kettő: az eljáró ügyész olyan nyilatkozatot adott a sajtónak, ami sértette az ártatlanság vélelmét. Mindezek kétséget ébreszthettek az elfogulatlan eljárást illetően, a Legfőbb Ügyészség ezért hivatalból felülvizsgálja az addig lefolytatott eljárást, és a Csongrád Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalt jelölte ki.
Ez az ügyészség számára nem volt kellemes, mert ezek a nyomozás során elkövetett hibák elkerülhetők lettek volna. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szükségét érezte, hogy ezzel kapcsolatban egy sajtótájékoztatót tartson. Ez megtörtént, a mai újságban ennek a szövege olvasható.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť