DR. TAKÁCS PÉTER

Full text search

DR. TAKÁCS PÉTER
DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Igen tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! A tény döbbenetes: 1997. szeptember 12-ére virradóan a nyíregyházi nyomdában fegyveres kommandó jelent meg, és megakadályozta, hogy az egyik napilap kikerüljön az olvasókhoz. Történt pedig mindez azért, mert a napilap Miskolcon szerkesztett mellékletében egy cikk szerepelt a Legfőbb Ügyészségről és a Hajzer-ügyről. A cikket átíratták, a mellékletet kicserélték, és továbbengedték a lapszámokat.
A Freedom House jelentéseinek tükrében, a Demokrata és az Új Magyarország ellen indított támadások árnyékában, a vidéki Magyarországon a Horn-Kuncze-kormány uralkodásának negyedik évében fegyveres kommandó dönti el, miről írhatnak az újságírók, és miről olvashatnak a vidéki Magyarország polgárai.
A szálak minden irányból Miskolcra futnak, és a sajtószabadság korlátozásának gyanúja a rendőrség és az ügyészség háza táját csapkodja. A tények és a körülmények ismeretében joggal fogalmazódik meg a feltételezés: egy regionális gazdasági, politikai rendőrségi és ügyészségi lobby a fegyveres erőszaktól sem riad vissza a sajtószabadság korlátozásában.
Mindezek miatt kérdezem legfőbb ügyész urat: miért kényszerült a borsodi főügyésztől a csongrádihoz utalni a Hajzer-ügyet, szokásos-e az Európai Közösség országaiban és a NATO tagországaiban fegyveres erővel akadályozni a sajtótermékek terjesztését, és végül mit szándékozik tenni legfőbb ügyész úr azért, hogy kiderítse, ki fizeti a cenzort és a fegyveres kommandót?
Várom válaszát. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť