ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása.
Az Országgyűlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdés g) pontjának megfelelően személyi javaslatokat terjesztett elő H/4864. számon. A Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökévé György Gábor helyére Agárdi Pétert jelöli. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadásához az országgyűlési képviselők több mint felének, tehát 191 képviselőnek az igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 290 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett Agárdi Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma elnökévé megválasztotta.
Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi tagjává az Országgyűlés elnöke Ambrus Györgyöt jelöli. Szintén 191 képviselőtársunk igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 295 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással Ambrus Györgyöt a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma elnökségének tagjává megválasztotta.
Engedje meg a tisztelt Országgyűlés, hogy az Országgyűlés és a magam nevében Agárdi Péternek és Ambrus Györgynek eredményes munkát kívánjak. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az országos népszavazás elrendeléséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájának folytatása és lezárása, de a vita megkezdéséig két perc szünetet rendelek el.
(Rövid szünet, mely alatt a képviselők nagy része elhagyja az üléstermet.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť