BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Csak egyetlenegy dologra vagyok kénytelen visszatérni: erre a bizonyos 1994. évi tárgyalásra. Tudniillik ennek két oldala volt, és ezt Glattfelder Béla pontosan ugyanolyan jól tudja, mint én. Az egyik oldal az volt, hogy a szövetkezeteknek lehetővé kell tenni mindenképpen azt, hogy földhöz jussanak. Az Agrárszövetség enélkül nem ment volna bele semmilyen megállapodásba.
A másik oldal az volt, hogy külföldi magánszemélyek és jogi személyek ne kaphassák meg a földet. A Fidesz annak az álláspontnak a talaján tárgyalt, amit most volt alkalmam ismertetni. Az Agrárszövetség is ragaszkodott ehhez, nevezetesen, hogy belföldi szövetkezetek és társaságok vehessenek földet. Egy ilyen konszenzus alakult ki a négy párt között, tisztelt képviselőtársaim, utánanéztünk, miután felelevenítette ezt a kérdést Glattfelder Béla. Persze, hogy nem én voltam ott, de azzal beszéltem meg, aki ott volt, ugyanúgy, mint Glattfelder Béla.
Szeretném hangsúlyozni, hogy ugyanazt az álláspontot képviseli most a kormány, a kormány javaslata, a kormány földtörvényjavaslata, csak egy kicsit szigorúbban, mint amit akkor a SZDSZ, a Fidesz, az Agrárszövetség és a Vállalkozók Pártja képviselt.
Csak mellesleg még megjegyzem, hogy Glattfelder Bélának az előző két percébe nem fért bele a fordulat magyarázata, talán a következő két percében erről is fog beszélni, és nemcsak arról, hogy az SZDSZ kivel, mikor, hogyan akart kormányt alakítani.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť