DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elismerem, hogy kellemetlen nagyobb nyilvánosság előtt vállalni olyanokat, amely egy bizottsági vitában tartalmi értelemben elhangzott.
Eörsi Mátyás államtitkár úr hozzászólása kapcsán két dolgot említettem meg, és nincs okom visszavonni. Az egyik, hogy milyen választ involvált az a kérdés, hogy vajon miért sértették meg a két szavazólapmintával a törvény írott betűjét. Erre a válasza az volt, megismétlem: mert ezt látják szerencsésebbnek, hiszen így el lehet kerülni az esetleges protest-szavazatokat - körülbelül ez volt a tartalma.
A másik: egy teljesen megalapozatlan számot "gurított be" a bizottság ülésére, hogy nincs a kormánynak újabb 3 milliárd forintja az újabb népszavazás megrendezésére. Ezek jegyzőkönyvből nyomon kísérhetők; én javaslom, hogy ha Eörsi Mátyás államtitkár úr ezzel nem ért egyet, tekintse át - nyilván közben írásba foglalták - a jegyzőkönyvet.
Ehhez fűződnek a Szigethy képviselőtársam által elmondottak is: bizony rendkívül - hogy úgy mondjam - alacsony színvonalú nyelvtani, nyelvhelyességi vitákkal próbálta élét venni - nem túl nagy sikerrel - 320 ezer honfitársunk elolvasott és aláírásával támogatott kérdésének; vesszőket, gondolatjeleket, kötőjeleket, ragokat kért számon.
Kellemetlen dolog, ha egy héttel később rádiós közvetítéssel ellátott plenáris ülésen ezt meg kell hallania. Képviselőtársam! Oda kell menni majd az aláírásgyűjtések alkalmával az íveket aláírókhoz, meg kell nekik mondani, hogy tessék elolvasni, szerintem a vessző itt vagy ott rosszul van. De ha ez egyszer már elhangzott a bizottságban, akkor ennek vállalni kell a következményeit, vállalni kell a felidézését.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť