DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Ház! Mindig élvezettel hallgatom Bauer Tamás felszólalásait, mert kiváló elme, mindig gondolatébresztő, amit elmond.
Annyit szeretnék tehát reagálni, kedves Bauer képviselőtársam, hogy az álláspontváltozásokkal kapcsolatban egy prominens szabaddemokrata képviselő kicsit talán jobban csínján kellene hogy bánjon. Én nagy tisztelője voltam '89-90-ben a Szabad Demokraták Szövetségének azért a harcos fellépésért... - nem folytatom, tetszik tudni, miről van szó. Tehát amikor álláspontokat, változtatásokat így boncolgatunk, akkor bizony a szabaddemokraták tájékán is lehetne söpörni.
A másik a megkülönböztetések, amiről beszélt képviselőtársunk, hogy majd a törvényben milyen megkülönböztetések lesznek. Ezt már sokszor elmondtuk, és nemcsak mi, ellenzéki képviselők, hanem független szakértők is, hogy ezek a bizonyos fékek és megkülönböztetések úgy kijátszhatók, hogy egy elsőéves jogász is rá ezer kiskaput talál.
(17.40)
Ami viszont még hozzátartozik a két percemhez: azt mondta képviselő úr, hogy nem tudnának az ellenzéki kérdésre jó választ adni az állampolgárok. Persze egészen más a véleményem, éppen arra a kérdésre lehet adni egy egyértelmű választ - egy igen választ -, amely nem zárja ki a szövetkezetek és egyéb társaságok földtulajdonszerzésének a problémakörét, erre mozgáslehetőséget ad a parlamentnek és a kormánynak; csak be kéne látni, hogy a bizonyos szerződés alapján - itt a nemzetközi szerződésről, az OECD-szerződésről beszélek - nem tehetünk különbséget társaság és társaság között. Tehát oda-vissza igaz ez, amikor Bauer képviselőtársam azt mondja, hogy az ő kérdésük, a kormány kérdése külföldiről nem beszél, holott egyértelmű, hogy a külföldi tulajdonú belföldi társaságokat is beemeli a kedvezményezettek körébe.
Tehát azt gondolom, hogy az ellenzéki kérdésre igenis egyértelmű és jó választ lehet adni, ami egy későbbi továbbgondolkodást a földtulajdonszerzéssel kapcsolatban nem tesz lehetetlenné. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť