DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Demeter képviselőtársam olyan módosító indítványt nyújtott be, amely az általuk feltett eredeti kérdést kívánja "megzenésíteni" ebben az indítványban, illetve ahhoz ragaszkodna, hogy az Országgyűlés ezt a kérdést fogadja el. Egyben arra hivatkozott, hogy ha nem ezt a kérdést fogadjuk el, akkor a népakarattal szembemegy a kormányzat. Kérem, ez egyszerűen nem igaz, politikailag sem igaz, és szakmailag, jogilag sem igaz! Politikailag azért nem igaz, tudniillik ugyanarra a tárgyra irányul két kérdése a kormánynak: egy szervezeti kérdés van, hogy az alanyi kört hogy határozzuk meg - ez az első kérdése a kormánynak -, és van egy tilalommal kapcsolatos, az ellenzéki pártok által is támogatott kérdés, hogy a külföldiek ne szerezhessenek földtulajdont Magyarországon.
Tehát arról szól a történet, hogy az, amit önök rosszul - és Orosz Sándor képviselőtársam az általános vitában ezt többször elmondta - tettek fel kérdésként, az a kérdés kétfelé bomlott, és kétféle választ lehet rá adni, igent vagy nemet, ahogy a kormány megbontotta. Jogilag pedig azért nem igaz az érvelés, tudniillik a kormány semmivel nem megy szembe. A hatályos népszavazási törvény alapján ezt a kérdést, amelyet önök népszavazásra feltettek, az alkotmányügyi bizottság megváltoztathatja, képviselői módosító indítványokat lehet hozzátenni, önök maguk is mondták, hogy ezt a kérdést még tovább lehet finomítani a bizottságban. Tehát az eredetileg feltett kérdést önök sem akarják valójában feltenni, hisz azt mondták önök is, hogy ez egy kicsit árnyaltabban is fogalmazható vagy pontosabbá tehető, amihez joga van az alkotmányügyi bizottságnak.
Ha joga van az alkotmányügyi bizottságnak, és a kormánynak sem zárja ki semmi az ezzel kapcsolatos pontosítási jogát, ez esetben a kérdésfeltevés tekintetében önöknek valószínűleg nincsen igazuk.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť