GLATTFELDER BÉLA

Full text search

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. "Ez a törvénytervezet és a hozzá tartozó vita jó arra, hogy megtudjuk, ki és milyen módon védi a szent földet. A tudatlanság, az ország vezetésére való alkalmatlanság még mindig megbocsáthatóbb, mint az, ha tudatosan kiárulják a hazát." Ezek az SZDSZ képviselőinek szavai 1994. február 28-án a földtörvény vitájában a parlamentben - nem a miénk. Ezt azért tartottam szükségesnek itt felidézni, mert Bauer Tamás nemcsak a véleményünk megváltoztatásával, de újabban már torgyáni retorikával is vádol minket cikkeiben. Ajánlom figyelmébe korábban elmondott szavaikat.
Egyébként meglehetősen furcsa azok részéről a véleményváltoztatással kapcsolatos kioktatás, akik olyanokkal írnak alá közös módosító javaslatot, akikről még a választási kampányban - fontos kérdés volt ez akkor - azt állították, hogy semmilyen körülmények között nem fognak koalíciót kötni (Gyimóthy Géza: Így van! - Taps.), majd később azt állították, hogy nem fognak velük koalíciót kötni akkor, ha abszolút többséget szereznek a parlamentben, és végezetül azt állították, hogy nem fognak velük koalíciót kötni akkor, ha Horn Gyula lesz a miniszterelnök. Mind a három tényező bekövetkezett, ők mégis koalícióra mentek. (Dr. Kristóf István: A földről beszéljél, Bélám!)
1994-ben négy ellenzéki párt egyeztette a földkérdésben álláspontját: a Fidesz, az SZDSZ, a Vállalkozók Pártja és az Agrárszövetség. Ebből három párt ma is azt vallja, amit akkor vallottunk, hogy a külföldiek számára a földtulajdonszerzést semmilyen körülmények között nem szabad megengedni. Ezért a Fidesz és a Vállalkozók Pártja részt vett az aláírások összegyűjtésében, hasonló nyilatkozatot tett az Agrárszövetség is. Aki nem vett részt, hanem az MSZP-vel tartott, az az SZDSZ volt, nem pedig mi. (Gyimóthy Géza: Helyes! - Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť