GLATTFELDER BÉLA

Full text search

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Gombos András képviselő úrnak szeretném mondani, hogy az OECD-vel kötött megállapodás parlamenti tárgyalásakor minden parlamenti bizottság az általa uralt szakterületnek megfelelően vizsgálta meg a megállapodást. Így a mezőgazdasági vonatkozású kérdésekkel a mezőgazdasági bizottság foglalkozott, amelynek egyébként ön is tagja, amelynek én is tagja vagyok, és ott, a mezőgazdasági bizottság ülésén kapott kérdést a kormány képviselője arra vonatkozóan, hogy vannak-e hátrányos következményei ennek a megállapodásnak, amire egyértelműen nem választ kaptunk.
A kormány nem ismertette velünk azokat a hátrányokat, amelyek ebből a szerződésből fakadnak. A nemzetközi szerződések parlamenti tárgyalásánál általában súlyos gond az, hogy csak általánosságban és csak az előnyökről tájékoztatják a parlamentet. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: El kell olvasni!) Így történt ez ebben az esetben is.
Megjegyzem egyébként, hogy az SZDSZ által az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumba delegált államtitkár, Soós Károly Attila a parlamenti zárószavazást megelőzően olyan záróbeszédet tartott, amelyben szó szerint azt mondta, hogy ennek a szerződésnek semmilyen hátránya nincs Magyarországra nézve. Ilyen módon tehát bizonyítható az, hogy a parlament megtévesztett állapotban volt akkor, amikor erről a kérdésről szavazott. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokban.)
Szeretném azt is elmondani, szemben azzal, ami itt többször elhangzott, hogy úgy vélem, a kormánypártoknak nem az a gondjuk a választópolgárok által támogatott kérdéssel, hogy az nem pontos, mert szerintem a kérdés alkalmas arra, hogy népszavazásra bocsátás esetén a választópolgárok akaratát tükrözze az igenek és a nemek fényében, szemben azzal a kérdéssel, amit a kormány akar népszavazásra bocsátani.
Önök nem a kérdés jogi, hanem politikai tartalma miatt támadják, azért támadják, mert erre a kérdésre tudnak a választópolgárok olyan választ adni, amivel önök nem értenek egyet. A mi kérdésünk alapján a választópolgárok ki tudják zárni a külföldiek által tulajdonolt cégek földtulajdonszerzését, míg az önöké alapján nem. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť