DR. TAKÁCS PÉTER

Full text search

DR. TAKÁCS PÉTER
DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Mária Terézia úrbérrendező biztosai 1772-ben megvallatták Lónya és Tiszamogyorós örökös jobbágyait. A jobbágyok szomorúan vallották: nagy hátrányunkra van, hogy valahányszor átkelünk a Tiszán földjeinket művelni, földesurunknak gyalogonként 6 krajcárt, szekerenként 24 krajcárt kell fizetnünk.
1997-ben a kormány segítségével, a megyei önkormányzat hozzájárulásával közpénzekből megépült Lónya és Tiszamogyorós között a pontonhíd. 1997-ben az ország legszegényebb térségében ismét elmondhatják Tiszamogyorós és Lónya lakói: valahányszor átkelünk a Tiszán földjeinket művelni, egy gyalogos átkelési díja 10 forint, egy kerékpáros átkelési díja 30 forint, egy gépkocsival átkelési díj 100 forint, egy tehergépkocsival átkelési díj 400 forint.
Tisztelettel kérdezem miniszter urat: közpénzekből épített intézmények után ki kell vetni az ország legszegényebb lakóira ilyen földesúri regálékat? És kérdezem azt is: készül-e a Dob utcában a derestörvény, a röghözkötési törvény, és egyéb, az ország legszegényebb lakóit a feudalizmusba visszatoló törvénytervezet, és mikor szándékozik benyújtani miniszter úr ezeket a törvényeket?
Várom miniszter úr válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť