GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tényleg csak két gondolatot, mert úgy érzem, azt mindenki elmondta, hogy ez a törvény fontos, de a dolgok itt valahogy egy kissé összekeveredtek.
Nem lehet a cél, hogy minden problémát megoldunk, és én azt hiszem, hogy tévesek azok a kezdeményezések, amikor arra gondolnak képviselőtársaim, hogy a felújítást vagy a hátrányos helyzetűek problémáját ez a törvény képes lesz megoldani.
Csak egy dologra hadd hivatkozzam: ez a jelzálog kérdése. Ez egyfajta fenyegetettség, de nem jelent forrást. Tehát ettől a likviditási pozíciója még egyetlen közösségnek sem változik. Vagy amit Csépe képviselő úr fölvetett, hogy megvásárolták az önkormányzati lakásokat. Igen, a lakások állapotát figyelembe vették az eladási ár kialakításánál, de ettől a vásárlónak nem lett több pénze, hogy a felújítási kérdést megoldja.
Én azt gondolom, hogy a vita alapján sok kérdésben fogunk tudni konszenzusra jutni. De szeretném befejező mondatként lehűteni a túlzott várakozást, mert én azt gondolom, hogy akár egy év múlva vissza kell térnünk a finomszabályozásra, mert újabb feszültségeket és újabb problémákat fogunk okozni.
Ennek a törvénynek egy célja lehet, hogy a társasházak működését próbáljuk meg javítani, korszerűbbé tenni a szabályozást. Ennek megfelelően, úgy gondolom, a preambulumot is módosítani kellene.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť