FODOR SÁNDOR

Full text search

FODOR SÁNDOR
FODOR SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Bernáth Varga Balázs képviselőtársam csúsztatással vádolta Puha Sándort. Az ő hozzászólásában elhangzottak zuhanórepüléshez hasonlóak, nem pedig csúsztatáshoz.
Mindjárt az elején - ha jól értettem - 150-200 milliárdos jelzálogterhet említett, amely a részaránytulajdonokat terheli. Ez mintegy 13 milliárd forint nagyságrendű a kigyűjtött adatok alapján, tehát mindenképpen 20 milliárd alatti. És ez nem szántóföldet, nem szántóterületet érint, hanem a tanyaterületeket, állattartó-épületeket, gazdasági épületeket érinti, ami valóban jelzáloggal terhelt különböző hitelfelvételi tranzakciók kapcsán. Tehát ha csúsztatunk, akkor lehetőleg pontos adatokkal próbáljunk érvelni, és nem a részaránytulajdonokon van ez a teher.
A gabonaaratással és gabonaértékesítéssel kapcsolatban elmondottaknál azt hittem, hogy valami termelési tanácskozáson vagyunk, és nem a földtörvény vitáján.
(20.50)
A mai étkezési minőségű búza ára 24 ezer forint felett van. Az egy másik dolog, hogy sajnos a '97. évi aratás ilyen búzaminőségeket produkált. Egyébként az, aki 25 ezer forintért termel, javaslom, inkább hagyja abba a búzatermesztést - ezt mintegy 30 éves tapasztalatom alapján merem mondani.
Ilyen kifejezést használt, hogy a vezetők ugyanazok maradnak. Kérem tisztelettel, a '92. évi I. törvényt az önök kormánykoalíciója fogadta el; azon törvény alapján a szövetkezeti vezetők azóta már legalább ötször meg lettek választva.
Az átgondolt koncepcióról annyit, hogy valóban átgondolt a koncepció: hogy hosszú távon stabil, működőképes mezőgazdasága legyen Magyarországnak, társasgazdaságok, magángazdaságok együttesen.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť