DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Miniszterelnök Úr! Több probléma is van ezzel a kérdéssel. A kormány tavaly októberben azt ígérte, hogy januárban az utolsó, kormány által esedékes áremeléshez egyből kapcsolódik az energiaár-kompenzáció a leírásos módszerrel. Ez nem történt meg. A kormány azt ígérte, hogy a gázáremelés után is jár kompenzáció, mivel a gázszolgáltatók nem adtak egy fillért sem az utóbb magánalapítvánnyá vált alapítványnak, ezért a gázáremelés után nem lesz semmilyen kompenzáció.
De ami az igazi probléma: van egy magánalapítvány, amely alapítvány kuratóriumának egész véletlenül az energiaügyekkel foglalkozó kormánybiztos az elnöke, s ez a magánalapítvány négy hónapon keresztül használ 1000 millió, 1 milliárd forint közpénzt. És érdekes módon, amikor egy fillért sem fizet ki jóváírás formájában a polgároknak, saját működésére közel 100 millió forintot elkölt. (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Jó buli!) Miért költ el 100 millió forintot egy magánalapítvány a saját működésére? Ez napi több százezer forint, amit elkölt a saját működésére, és senki nem látott még ebből egy fillért sem! (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ilyen magánalapítványok kormányzati támogatása egy érdekes megoldás. (Nagy taps és közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Felháborító!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť